1 çay bardağı döğme (aşurelik buğday)
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 büyük su bardağı doğranmış ıspanak
Tuz
Nane
Yapılışı:
Bir gün önceden buğdayı (döğmeyi) yıkayıp kaynar su ekleyip 15 dakika kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletin. Buğdayın şiştiğini ve patladığını görün.
Takip eden gün yıkadığınız kırmızı mecimeği tencereye ekleyin. Mercimek pişinceye kadar kaynatın. Daha sonra haşladığınız nohutları ekleyin.
Bir küçük tavaya sıvı yağı koyun. Üzerine sarımsak ezeceğinden geçirdiğiniz sarımsakları, daha sonra da domates ve biber salçasını ekleyin. Kavrulunca üzerine nane ekleyin. Kokusu çıkınca altını söndürüp çorbadan bir kepçe alıp özeyin. Bu karışımı daha sonra çorbanın üzerine dökün. En son tuzunu ekleyin. Bir büyük su bardağı kadar ince doğranmış ıspanağı ekleyin. Ispanaklar pişinceye kadar 2 dakika daha kaynatın. Servis yapılırken limon suyu ile beraber içilmesi önerilir.
No comments:
Post a Comment