Tuesday, May 5, 2015

Limonlu cheesecake tarifi




Malzemeler:
Tabanı "çin:
- 1.5 veya 2 paket bisküvi - 150/200 gram 
tereyağlı
Dolgusu icin:
- 2 kg sütten ricotta peyniri veya 2 paket labne peyniri

- 2 su barda!ı yogurt - 1 su bardagi seker
- 2 çay ka
sigi vanilya - 3 yumurta
- 1 adet rendelenmiş limon kabu!u -3 yemek kasigi un, 3 yemek kasigi nişasta
- 2 yemek ka
sigi limon suyu


.Limonlu Sosu "çin:
- 1 limonun rendelenmis
 kabu!u ve suyu - 1.5 su barda!ı su
- 6 yemek ka
sigi seker
- 4 tatlı kasigi nişasta 

Bisküvileri rondoda çekin ve tavada eritilmis tereya!ı veya margarinle karıstırın.


Kelepçeli kalıbın tabanına dökün ve bir kasigin tersiyle bastırarak pürüzsüz bir kıvama getirin. Buzlukta beklesin.
Bir kapta peynir, yo!urt ve sekeri iyice çırpın.
Daha sonra teker teker ve sürekli çırparak yumurtaları, vanilyayı, limon

kabu!unu rendesini, limon suyunu ve unu ekleyin.
Kelepçeli kalıbı buzluktan çıkartıp bisküvili tabanın üzerine peynirli dolgunuzu

dökün.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dakika pisirin ve çıkarıp so!umaya bırakın.
Ilıkdıktan sonra limon sosu için bütün malzemeleri karıstırıp kısık ateste pisirin. Cheesecake in üzerine dökün ve buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra 




No comments: