Malzemeler:
Tabanı "çin:
- 1.5 veya 2 paket bisküvi - 150/200 gram tereyağlı
Dolgusu icin:
- 2 kg sütten ricotta peyniri veya 2 paket labne peyniri
- 2 su barda!ı yogurt - 1 su bardagi seker
- 2 çay kasigi vanilya - 3 yumurta
- 1 adet rendelenmiş limon kabu!u -3 yemek kasigi un, 3 yemek kasigi nişasta
- 2 yemek kasigi limon suyu
.Limonlu Sosu "çin:
- 1 limonun rendelenmis kabu!u ve suyu - 1.5 su barda!ı su
- 6 yemek kasigi seker
- 4 tatlı kasigi nişasta
Bisküvileri rondoda çekin ve tavada eritilmis tereya!ı veya margarinle karıstırın.
Ilıkdıktan sonra limon sosu için bütün malzemeleri karıstırıp kısık ateste pisirin.
Cheesecake in üzerine dökün ve buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra
Tabanı "çin:
- 1.5 veya 2 paket bisküvi - 150/200 gram tereyağlı
Dolgusu icin:
- 2 kg sütten ricotta peyniri veya 2 paket labne peyniri
- 2 su barda!ı yogurt - 1 su bardagi seker
- 2 çay kasigi vanilya - 3 yumurta
- 1 adet rendelenmiş limon kabu!u -3 yemek kasigi un, 3 yemek kasigi nişasta
- 2 yemek kasigi limon suyu
.Limonlu Sosu "çin:
- 1 limonun rendelenmis kabu!u ve suyu - 1.5 su barda!ı su
- 6 yemek kasigi seker
- 4 tatlı kasigi nişasta
Bisküvileri rondoda çekin ve tavada eritilmis tereya!ı veya margarinle karıstırın.
Kelepçeli kalıbın tabanına dökün ve bir kasigin tersiyle bastırarak pürüzsüz bir
kıvama getirin. Buzlukta beklesin.
Bir kapta peynir, yo!urt ve sekeri iyice çırpın.
Daha sonra teker teker ve sürekli çırparak yumurtaları, vanilyayı, limon
kabu!unu rendesini, limon suyunu ve unu ekleyin.
Kelepçeli kalıbı buzluktan çıkartıp bisküvili tabanın üzerine peynirli dolgunuzu
dökün.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dakika pisirin ve çıkarıp so!umaya bırakın.
Bir kapta peynir, yo!urt ve sekeri iyice çırpın.
Daha sonra teker teker ve sürekli çırparak yumurtaları, vanilyayı, limon
kabu!unu rendesini, limon suyunu ve unu ekleyin.
Kelepçeli kalıbı buzluktan çıkartıp bisküvili tabanın üzerine peynirli dolgunuzu
dökün.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dakika pisirin ve çıkarıp so!umaya bırakın.
No comments:
Post a Comment