Saturday, November 12, 2011

Elmalı Kuru Pasta ( Kuru Pasta with Apple)


Kuru Pasta with Apple
Ingredients:250 gr butter or margin1 tea cup yogurt 2.5 cup of flour1 package of vanilla1 package of baking powder1 tea cup of sugar1.5 tea cup powder sugar2or 3 graded apple 1 tablespoon cinnamon

In a bowl, mix butter, yogurt, oil, 1.5 tea cup of powder sugar, salt, vanilla, baking powder, and flour. Divide the dough into 4 pieces. In a pan, peel apples and grade them. Add 1 tea cup of sugar and cinnamon. Cook this mixture until all the water evaporates. Let it cool down.

Take one of the four pieces (dough), without puttin any flour on the table, you spread the dough into 3mm using rolling pin. Divide it into 12 pieces. Each piece would look like a triangle. Put apple mixture and roll it.
Place all the rolled pieces on baking pan.
Bake at 350F without preheating. After you take it out of the oven, sprinkle powder sugar.



Elmalı Kuru Pasta Tarifi

Malzemeler:
250 gr. margarin
1 çay bardağı yoğurt
2.5 su bardagi un

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı şeker
2-3 büyük elma rendesi
1 çorba kaşığı tarçın

Yapılışı: Derin bir kapta margarin, yoğurt, sıvı yağ, 1,5 çay bardağı pudra şekeri, bir tutam tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsünü alıncaya kadar yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamuru 4 eşit parçaya bölüp beze haline getiriyoruz. Üzerini bir bezle örtüyoruz. Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyuyor rendeliyoruz. Küçük bir tavaya rendelenmiş elmaları, 1 çay bardağı toz şekeri ve tarçını koyup, tamamen suyunu çekene kadar kaynatıp ateşten alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Dörde bölünen hamurun ilkini alıyoruz, tezgahı unlamadan, merdaneyle 3 mm. kalınlığında açıyor ve sigara böreğindeki gibi üçgenler halinde bir bıçak yardımıyla 12 eşit parçaya bölüyoruz. Üçgenlerin geniş bölümüne tarçınlı elmadan bir tatlı kaşığı koyup, hamur parçalarını içe doğru kıvırıp rulo haline getiriyoruz. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra margarinle hafifçe yağladığımız fırın tepsisine, fazla aralık vermeden diziyoruz. Önceden ısıtmadığımız fırında 175 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarır çıkarmaz pudra şekerine bulayıp, servis tabağına alıyoruz.

No comments: