Thursday, October 9, 2008

Muhacir Böreği_Annemin tarifi

Malzemeler:
3 yumurta (1 yumurtanın sarısı yüzüne)/3 eggs (Separete 1 egg yog for the dow)
1 su bardağı yoğurt/ 1 cup of yogurt
7 yemek kaşığı zeytin yağı/ 7 tablespoon olive oil
2 yemek kaşığı tereyağı/2 tablespoon oil
Rendelenmiş 1 su bardağı beyaz peynir/ 1 cup of graded cheeze
Un/flour
1 paket karbonat/ 1 pack of baking soda


Bir büyük kaba 3 yumurtayı kır. Sarısını yüzüne sürmek için ayır. Üzerine 1 su bardağı yoğurdu, zeytin yağını, tereyağını ve peyniri ekle. Biraz un ekle, karıştır. Üzerine 1 paket karbonatı ekle. Kulak memesi kıvamında bir hamur yap. hamurdan kopardığın küçük hamur parçalarını uzun şerit haline getirip, uç uca gelecek şekilde birleştirip fırın tepsisine yerleştir. Üzerine yumurta sarısını sürüp üzerine çörek otu at. Önceden 250 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişir.

Afiyet olsun :)

Use big container to make the doaw. Add 2 eggs and 1 egg white into the container. Then, add yogurt, olive oil, butter and cheeze. Mix everything with a spoon. Add flour 1 cup of flour to make the doaw little bit thick. Then, add the baking soda. Add flour little by little until you have a doaw that is not sticky.

Grap little bit of doaw and make it like long sticks. Bridge over the edges and place it on the baking pen. Brush them all with egg yog. Pre-heat the oven at 350F. Bake it about 20-25 minutes. when it baked it should be golden brown.

Bona petite :)

No comments: