Tuesday, February 5, 2008

Pancarlı Kereviz Salatası/ Beet and celery root salad



Kereviz ve pancar çok tükettiğim yiyecekler olmaması nedeni ile yeni tarifler arayışı içindeydim. Bulduğum iki tarifi birleştirerek yeni birşey deneyeyim dedim. Görüntüsünün de tadı kadar güzel olduğunu söylemeliyim.
1 tane çiğ orta boy kereviz
1 tane haşlanmış orta boy pancar
yarım limon suyu
2 tane sarımsak
yoğurt
Kereviz  ve pancarı rendeleyin. Üzerine yarım limon suyu, ezilmiş sarımsakları ve yoğurdu ekleyin. Güzelce karıştırın.
Rengi ve tadı çok güzel.
Afiyet olsun
In my family, we do not cook beet or celery root. Therefore, I have been looking for recipes for beets and celery roots. I found some interesting recipes. I usually change and include a new ingredient to the recipe.
Here is what you need for this salad:
1 medium size boiled beet
1 medium size celery root
1/2 lemon juice
2 pieces of garlic (minced)
Yogurt
Here is a tip for celery root. When you take the skin off. Make sure you get rid of the tough skin. Otherwise the salad would be bitter.
Grade celery root and beet. Add lemon juice, minced garlic and yogurt. Mix them well. Add little bit of salt. 
Bona petite! 

No comments: