Tuesday, May 13, 2014

SEBZELİ BULGUR PILAVI (ÇOBAN PİLAVI)

Malzemeler:
150-200gr kuşbaşı et (dana veya kuzu) veya tavuk eti
1 orta boy soğan
2 orta boy patates
2 tane süs biber
2 tane charliston  veya köy biberi ( aroma vermesi için)
3 küçük domates
1 küçük su bardağı bulgur
3su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Küçük küçük kuşbaşı doğranmış etleri  zeytin yağında kavrulun. Kavururken etlerin üzerine biraz kara biber atın. Et'ler kavrulunca küp küp doğradığınız soğanları atın. Üzerine süs biberlerini ekleyin ve kavurun. Kavrulunca küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ekleyin. Patatesleri kavurun a yemek kaşığını ucuyla domates ve biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra ise doğradığınız köy biberlerini ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Patatesler pişinceye kadar tencerenin kapağını kapatarak kaynatın. Patates pişince bulguru ekleyin tuzuna bakın. Eksik ise biraz ekleyin. Kısık ateşte bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Arzın edilirse bu tarife mantar da eklenebilir.

Afiyet olsun :)

No comments: