1kg un
1.5 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı ılık su
1 paket maya (kuru veya yaş)
tuz
Yapılışı:
Unu geniş bir kaba koyun. Bir tatlı kaşığı tuz ve maya ekle. Unun ortasını açıp buraya 1.5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı ılık suyu ekle. Daha sonra yoğurmaya başlayın. Daha sonra ise az az ılık su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Cıvık bir hamur elde et. Mayanlanmaya bırak. Mayalandıktan sonra el ile çırparak bir defa daha hamuru yoğur.
Bir kase içine sıvı yağ koy. Önce elimizi sıvı yağa batırıp yağladıktan sonra hamurdan küçük bir parça koparın. Daha sonra hamurun ortasına büyük bir delik oluşturacak şekilde halka yapılır. (Simit halkası gibi) Önceden ısıttığınız kızgın sıvı yağda kızartılır.

No comments:
Post a Comment